Näin kesäaikaan perunat ovat parhaimmillaan. Uudet perunat nostetaan maasta ja ne saadaan suoraan pelloilta tarjolle. Keskikesällä juuri maasta nostettu peruna, joka valmistetaan suoraan tarjolle, on se tuorein ja herkullisin vaihtoehto myös perunasalaattiin.
Pese perunat hyvin ja marinoi ne herkullisessa yrittimarinadissa. Kasaa perunasalaatti esille salaattipedille ja saat näyttävän salaattiherkun tarjolle arkeen ja juhlaan. Viime vuosina juuri kirkas perunasalaatti on noussut suureen suosioon. Aikaisemmin perunasalaateissa käytettiin paljon majoneesipohjaisia kastikkeita, mutta minä pidän henkilökohtaisesti enemmän näistä yrttiöljyillä marinoiduista peruna- ja pastasalaateista.
Kokeile tätä salaattia kauniin kesäisen päivän illalliselle tai vaikka kesäjuhlien juhlapöytään. Tästä reseptistä voi tehdä myös pastasalaatin vaihtamalla perunat pastaksi. Ohjeen pastaversioon löydät reseptin alta.
Kommentteja ja keskustelua