Supermaukas ja vieläpä vegaani purilainen meksikolaisilla mauilla. Tortillalastut karkeasti murskattuna antavat kasvispihveille reteää rapsakkuutta ja suuntuntumaa. Ohje pelittää tarvittaessa myös lihaisasti: heitä taikinan sekaan jauhelihaa ja mausta koko hoito astetta reippaammin.
Ainekset 4 hampurilaista annosta
Ohje
Vegeburgerit:
-
Paista sipuli ja valkosipuli öljyssä (2 rkl) miedolla lämmöllä pehmeäksi ja läpikuultavaksi jatkuvasti sekoittaen. Älä ruskista.
-
Murskaa valutetut kik-herneet kulhossa karkeaksi massaksi. Lisää mukaan kuullotetut sipulit, vihreä chili, juustokumina, chilijauhe, oregano, korianteri, tortillalastut, limen mehu ja raastetut kuoret.
-
Muotoile massasta neljä tasakokoista pihviä. Jos taikina tuntuu liian kuivalta lisää hieman öljyä.
-
Kuumenna pannu ja lisää 2 rkl oliiviöljyä. Paista pihveihin hieman väriä molemmin puolin, pari minuuttia per puoli. Pienennä lämpöä, jos pinta näyttää ruskistuvan liian nopeasti.
-
Laita pihvit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
-
Paahda sämpylät ja laita pihvi sekä lisukkeet väliin. Nauti heti.
Pico de Gallo:
- Yhdistä kaikki ainekset ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin maustumaan. Säilyy jääkaapissa pari vuorokautta.
Vinkit
Leivo itse hampurilaissämpylät, käytä nesteenä vettä niin koko annos säilyy vegaanisena, katso sämpyläresepti.
Kommentteja ja keskustelua