Kesäinen hampurilainen täytetäänkin mansikoilla.

Hampurilaisena toimii tässä itse leivottu hampurilaissämpylä, johon kannattaa käyttää Durumvehnäjauhoja, jolloin saadaan parempi rakenne.

Hampurilaissämpylän tilalla voisi olla myös pulla.

Mansikkahampurilaisten täytteeksi sopii mansikkasurvos tai valmis mansikkakastike sekä tuorejuusto.

Ainekset 10 kpl annosta

3
dl
vettä tai maitoa
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sokeria
1
tl
kardemummaa
1
rkl
öljyä
Pinnalle:
1
dl
vettä tai maitoa
(2-3
rkl
GoGreen seesaminsiemeniä)
Väliin:
2
dl
mansikkasurvosta tai valmista mansikkakastiketta
2
dl
vispikermaa
3
rkl
tomusokeria
200
g
Philadelphia-tuorejuustoa
½
l
mansikoita viipaloituna
mintun- tai sitruunamelissanlehtiä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja öljy. Alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.
  2. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).
  3. Leivo kohonnut taikina tangoksi ja leikkaa 10 palaan. Pyörittele niistä matalia leveitä sämpylöitä ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä.
  4. Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10 min.
  5. Halkaise sämpylä, laita väliin mansikkasurvosta tai –kastiketta ja anna sämpylän kostua. Laita sen jälkeen väliin kerma-tuorejuustoseosta, mansikkaviipaleita ja mintunlehtiä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.