Herkullinen ja täyteläinen vegaaninen makaronilaatikko on todellinen kasvisruokien helmi. Soijarouhe tuo laatikkoon mehukkaan "lihaisuuden", joka tekee annoksesta täyttävän ja proteiinipitoisen.

Kauramaidon käyttö tuo ruokaan pehmeän, kermaisen rakenteen ja hienostuneen maun.

Kun kauramaito kaadetaan laatikon päälle ennen uuniin laittamista, se imeytyy hellästi makaroneihin ja soijarouheeseen, sitoen kaikki maut yhteen.

Tämä vegaaninen versio klassikosta on esimerkki siitä, miten perinteisiä reseptejä voidaan muokata kasvipohjaisiksi ilman, että maukkaudesta tai ravintoarvoista tingitään. Oli kyseessä sitten arki-illan pikaisesti valmistettu ateria tai viikonlopun herkutteluhetki, tämä vege-versio on varma valinta, joka miellyttää niin vegaania kuin sekasyöjääkin.

Ainekset 4-6:lle annosta

1 ½
l
vettä (keittämiseen)
1
kasvisliemikuutio
1
sipuli
2
dl
soijaruohetta
öljyä paistamiseen
3
rkl
soijakastiketta
2
rkl
tomaattipyrettä
4
dl
vettä
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
kuivattua basiikaa
mustapippuria
(suolaa)
7
dl
kauramaitoa

Ohje

  1. Esikeitä makaroneja 6 min. liemikuutiolla maustetussa vedessä.
  2. Kaada valutetut makaronit uunivuokaan.
  3. Kuullota hienonnettu sipuli paistinpannulla öljyssä.
  4. Lisää soijarouhe ja jatka paistamista hetki. Lisää soijakastike, tomaattipyre, mausteet ja vesi.
  5. Kypsennä n. 5 min, kunnes vesi on imeytynyt soijarouheeseen. Sekoita soijarouhe makaronien joukkoon ja kaada päälle kauramaito. 
  6. Kypsennä uunin alatasolla 200 C, n. 30-40 minuuttia.

VINKKI: Halutessasi voit korvata kauramaidon munamaidolla (7 dl maitoa ja kaksi kananmunaa)

Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.