Pastapannu on helppo ja nopea valmistaa: kala, kasvikset ja runsaskuituinen pasta kypsyvät kaikki nopeasti.

Käytä pastapannuun voimakkaan värisiä kasviksia.

Pastapannu sopii illanistujaisiin tai käteväksi ruoaksi silloin, kun aikaa ei ole paljon.

Ainekset noin 6:lle annosta

1
rkl
rypsiöljyä
1
porkkana
1
punasipuli
(3-4
valkosipulinkynttä)
1
pieni parsakaali tai fenkoli (n. 150 g)
6
dl
vettä
1
rkl
currytahnaa tai punaista pestoa
½-1
tl
mineraalisuolaa (mikäli kala suolatonta)
½
tl
rouhittua mustapippuria
n.300
g
lohta tai muuta kalaa
1
punainen paprika
dl
kolmen juuston ruokakermaa (tai kermaa ja juustoa)
tuoretta basilikaa
½
dl
parmesaanijuustoraastetta

Ohje

  1. Kuullota suikaloitu porkkana ja sipulit nopeasti öljyssä. Lisää parsakaalin kukinnot, vesi ja mausteet, anna kiehahtaa. Lisää pasta ja kalasuikaleet, anna kiehahtaa uudelleen ja sen jälkeen kypsyä 5 min.
  2. Lisää kerma ja suikaloitu paprika. Anna kypsyä vielä noin 3 min. Silppua lopuksi joukkoon tai annosten pinnalle tuoretta basilikaa ja parmesaanijuustoraastetta.

Parsakaalin nuput saat kauniisti ja helposti irti saksilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.