Sportti Täysjyväspagetti on täysjyvädurumvehnästä valmistettu runsaskuituinen spagetti, joka on väriltään tumman täysjyvämakaronin väristä spagettia.

Sopii pääruoan lisäkkeeksi sellaisenaan tai kastikkeen kanssa tarjoiltavaksi. Sportti Spagetti on runsaskuituinen vaihtoehto perinteiselle spagetille.

Tässä reseptissä spagetti on osana värikästä broileri-kasviswokkia.

Ainekset noin 4:lle annosta

Pasta:
Wokkipohja:
1
rkl
rypsiöljyä
1-2
punajuurta, porkkanaa tai bataattia pitkinä lastuina
1
iso punasipuli renkaina tai n. 15 cm purjoa renkaina
n.400
g
marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
2
dl
vettä
mustapippuria myllystä
1
rkl
kanafondia
2
rkl
suurustetta (tai hiivaleipäjauhoja + vettä)
1
dl
pinjansiemeniä, mantelilastuja tai cashew-pähkinöitä
1
dl
tuoretta rakuuna- tai basilikasilppua
(1
rkl
tuoretta rosmariinia)
2
dl
raejuustoa (tai kevytsinihomejuustoa muruina)

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja lisää suola ja spagetit kiehuvaan veteen. Anna kypsyä kiehuvassa vedessä paketin keitto-ohjeen mukaan. Valuta lävikössä, mutta älä huuhdo. Samalla kun spagetit kiehuvat, valmista wokkipohja.

  2. Paista wokkipannulla öljyssä ohuita juureslastuja ja sipulirenkaita, lisää mukaan broilerisuikaleet. Lisää neste, mausta ja anna kypsyä. Suurusta kastiketta halutessasi hieman.

  3. Sekoita joukkoon siemenet tai pähkinät ja keitetty valutettu spagetti sekä tuoretta yrttiä. Tarjoile lisäkkeeksi raejuustoa, voit sekoittaa sen myös wokkiin.

VINKKI: Pääset helpommalla, jos käytät juuresten tilalla pakastejuureksia, esim. porkkanarenkaita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.