Yksi Rooman alueen klassisista nimikkoruoista on Spagetti All' Amatriciana, johon perinteisesti käytetään porsaan poskilihoista suolaamalla ja savustamalla valmistettua pekonia, vahvaa kypsytettyä Pecorino Romano -juustoa sekä tomaattikastiketta.

Tiesithän että tomaattikastikkeen maku paranee jos sitä malttaa keittää pidempään miedolla lämmöllä kannen alla jopa 2-3 tuntia. Kannattaa siis valmistaa sitä ajan kanssa isompi annos ja vaikka pakastaa siitä osan käytettäväksi myöhemmin. Tomaattikastiketta voi käyttää eri mausteilla varioimalla pastan lisäkkeenä, pizzassa tai lasagnessa.

Tämäkin ruoka valmistuu hetkessä jos paistat pekonin, sipulit ja chilin pannulla ja lisäät siihen valmista aiemmin itse tekemääsi herkullista tomaattikastiketta.

Varaa aterialle keittämätöntä spagettia n. 80 - 100 g / ruokailija. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Muista kutsua syöjät pöytään ennenkuin spagetti valmistuu - syöjät odottavat spagettia, spagetti ei syöjiä!

Katso kaikki Hansin reseptit: #hansinkotona

Ainekset 4-6:lle annosta

Kastike:
1-2
rkl
oliiviöljyä
150
g
pekonia kuutioituna
1-2
keltasipulia kuorittuna ja silputtuna
2
valkosipulinkynttä murskattuna
½
punainen chili pilkottuna
1
dl
valkoviiniä tai vettä
2-3
rkl
punaviinietikkaa
400
g
tomaattimurskaa
3-4
rkl
tomaattipyreetä
suolaa
pippuria
cayannepippuria
1
tl
sokeria
timjamia
Annoksen päälle:
rouhittua mustapippuria
50
g
Pecorino Romano -juustoa tai parmesaani-juustoa raastettuna
basilikaa
rucolaa

Ohje

  1. Kuumenna oliiviöljy kattilassa tai paistinpannulla.
  2. Lisää pekonikuutiot, sipulisilppu, valkosipuli ja chili. Paista kunnes pekoni on kullanruskeaa. Lisää valkoviini/vesi, etikka, tomaattimurska ja tomaattipyre.
  3. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 10-15 min, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria, cayennepippuria, sokeria ja timjamia. Tarkista maku uudelleen.
  4. Keitä pasta kypsäksi pussissa olevan ohjeen mukaan, siivilöi. Lisää pastan joukkoon 2-3 rkl oliiviöljyä ja rouhittua mustapippuria.
  5. Yhdistä kastike ja pasta, annostele lautasille, rouhi vielä päälle hieman mustapippuria, vastaraastettua parmesani- tai pecorino romanojuustoa sekä lisää basilikaa ja rucolaa sekä pieni tujaus oliiviöljyä.

VINKKI: Mikäli haluat annoksen maidottomana, jätä juustoraaste pois.

Resepti:
Hans Välimäki, Hansin kotona -ohjelmayhteistyö, Kuva: Akifoto.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.