Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhoja dl kerrallaan. Kun taikina alkaa paksuuntua, ota kädet käyttöön ja rupea vaivaamaan. Kun olet lisännyt taikinaan noin 10 dl jauhoja, rupea vaivaamaan sekaan huoneenlämpöistä voita. Kun olet vaivannut voin sekaan, tunnustele tarvitseeko taikina vielä vähän jauhoja.
Kun taikina on kimmoisaa, mutta ei kovaa ja irtoaa käsistä, on se valmis kohoamaan. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa 40–60 min.
Leivo taikinasta mieluisiasi pullia ja voitele ne munalla. Paista pienempiä pullia 220 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä. Nauti kylmän maidon kera!
Näkyy olevan aivan tavallinen pulla-resepti, mutta tuota taikinan kohoamisaikaa vähän ihmettelen.
Jos sen antaa 60 minuuttiakin kohota, niin eikö se jo "tule ovella vastaan"? Itse teen taikinan yleiskoneella ja sulatan rasvan heti alussa maidon joukkoon, näin taikina pysyy lämpimänä ja sen ansiosta
taikina nousee kaksinkertaiseksi 20 minuutissa. Myös hiivan "sulatan" suolalla ja 1 rkl sokeria, parissa
minuutissa. Vielä kun antaa koneen vaivata taikinaa 8 minuuttia, siitä tulee hyvin leivottavaa. Pullat ovat kuohkeita ja hyvän makuisia!