Someleipurimme Anna Jaatinen (@pilvilinnan_anna) laittoi 6.8. vietettävän mustikkapiirakkapäivän kunniaksi hävikit minimiin ja leipoi meille valkosuklaisen hasselpähkinä-mustikkapiirakan Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinasta sekä entisen marjasadon pakastetuista mustikoista. Resepti on suunniteltu niin, ettei mitään mene hukkaan: leivontaan ostetut pähkinät, mustikat ja taikina menevät kokonaan, minkä lisäksi kaikki jäljelle jäävät ainekset säilyvät hyvin seuraavaan leivontaan.
Anna itse vähentää hävikkiä mm. välttämällä heräteostoksia ja suosimalla toimivaksi todettuja tuotteita: "Kaapeistani löytyy aina perustarpeita, kuten munia, jauhoja, sokeria, voita ja mausteita, joilla saa jo paljon aikaan. Näitä aineita hyödynsin myös tämän mustikkapiirakan reseptissä. Jos jotain tarvitsee ostaa, pyrin tekemään resepteistä sellaisia, että esim. rahkapurkki tulee käytettyä kokonaan. Toisinaan kaappeihin jää suklaalevyistä muutamia rivejä, pieniä määriä pähkinöitä tai muuta sellaista. Silloin teen jämäleivonnaisia, joissa pyrin käyttämään kaikkia ylijääneitä herkkuja. Tällöin syntyy mm. monenlaisia rocky road -herkkuja."
Laita sinäkin pakastimen aarteet hyötykäyttöön ja leivo mustikkapiirakka Annan tapaan!
Kommentteja ja keskustelua