Someleipurimme Anna Jaatinen (@pilvilinnan_anna) laittoi 6.8. vietettävän mustikkapiirakkapäivän kunniaksi hävikit minimiin ja leipoi meille valkosuklaisen hasselpähkinä-mustikkapiirakan Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinasta sekä entisen marjasadon pakastetuista mustikoista. Resepti on suunniteltu niin, ettei mitään mene hukkaan: leivontaan ostetut pähkinät, mustikat ja taikina menevät kokonaan, minkä lisäksi kaikki jäljelle jäävät ainekset säilyvät hyvin seuraavaan leivontaan.

Anna itse vähentää hävikkiä mm. välttämällä heräteostoksia ja suosimalla toimivaksi todettuja tuotteita:
"Kaapeistani löytyy aina perustarpeita, kuten munia, jauhoja, sokeria, voita ja mausteita, joilla saa jo paljon aikaan. Näitä aineita hyödynsin myös tämän mustikkapiirakan reseptissä. Jos jotain tarvitsee ostaa, pyrin tekemään resepteistä sellaisia, että esim. rahkapurkki tulee käytettyä kokonaan. Toisinaan kaappeihin jää suklaalevyistä muutamia rivejä, pieniä määriä pähkinöitä tai muuta sellaista. Silloin teen jämäleivonnaisia, joissa pyrin käyttämään kaikkia ylijääneitä herkkuja. Tällöin syntyy mm. monenlaisia rocky road -herkkuja."

Laita sinäkin pakastimen aarteet hyötykäyttöön ja leivo mustikkapiirakka Annan tapaan!

Ainekset 12 annosta

Pohja
Täyte
200
g
hasselpähkinöitä
200
g
huoneenlämpöistä voita
1,5
dl
sokeria
2
kananmunaa
145
g
valkosuklaata
200
g
mustikoita

Ohje

  1. Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paahda pähkinöitä uunissa 200 °C asteessa noin 5–10 minuuttia.
  3. Kaada paahtuneet pähkinät keittiöpyyhkeen päälle ja hiero pyyhkeellä pähkinöistä kuoret irti. Jauha pähkinät jauheeksi monitoimikoneessa.
  4. Painele sulanut kauramurotaikina piirakkavuokaan (28 cm) reunoja myöden.
  5. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.
  6. Vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
  7. Sekoita joukkoon hasselpähkinäjauho ja vehnäjauho. Lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa.
  8. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele päälle mustikat.
  9. Paista piirakkaa uunin alatasolla 175 °C asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on kiinteää ja kullan ruskeaksi paistunut.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2023 Anna Jaatinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.