Voit käyttää täytteeseen sitruunarahkaa, jonka maustat lakritsijauheella tai valmista sitruuna-lakritsirahkaa. Mikäli pidät kovasti lakritsista, voit silti lisätä lakritsijauhetta sitruuna-lakritsirahkaankin.

Lakritsit saattavat käyttäytyä hieman eri tavoin uunissa, tässä ohjeessa on käytetty Pandan mustaa lakritsia. Voit tehdä paistokokeen lakritsillasi (kestääkö se paiston eikä sula vedeksi), ennen kuin laitat lakritsipaloja piirakkaan.

Mikäli piirakan reunat alkavat tummua, peitä ne foliolla. Mitä paksumpi pohja on piirakkavuoassa, sitä pidemmän paistoajan piirakka vaatii.

Ainekset 1 pyöreä iso mustikkapiirakka, n. 10:lle (halkaisija n. 26-30 cm), noin 8 annosta

Pohja:
Täyte:
3
dl
mustikoita
n. 1
dl
lakritsipaloja
200
g
sitruunarahkaa tai sitruuna-lakritsirahkaa
1
tl
lakritsijauhetta
1
muna
Päälle:
3
dl
tuoreita mustikoita
1
dl
lakritsipaloja
(Lisäksi:
lakritsikastiketta)

Ohje

  1. Sulata taikina ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Levitä mustikat pohjalle. Leikkaa lakritsit noin ½ cm:n viipaleiksi ja levitä ne mustikoiden päälle.

  3. Sekoita rahkaan lakritsijauhe ja muna. Levitä seos mustikoiden ja lakritsipalojen päälle.

  4. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

  5. Koristele piirakka tuoreilla mustikoilla ja lakritsipaloilla. Voit tarjoilla lisäksi lakritsikastiketta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.