Nakit sopivat lasten ja koululaisten makuun, mutta kyllä niistä isommatkin pitävät!

Tässä ruoassa valkosipulia saa olla reilusti. Hienonna valkosipuli leikkaamalla veitsellä, jotta maku tulee hyvin esille.

Jasmiiniriisi on kevyesti hennon kukkaiselta tuoksuva Pohjois-Thaimaan ylängöiltä kotoisin olevaa riisilajike. Jasmiiniriisin hienostunut maku ja tuoksu kehittyvät sen kypsyessä. Jasmiiniriisi on hiukan tarttuvampaa kuin tavallinen pitkäjyväinen riisi, se sopii erinomaisesti wokkiruokiin.

Ainekset noin 4:lle annosta

1-2
rkl
öljyä tai margariinia
2
sipulia
5-10
valkosipulinkynttä
1
rkl
currytahnaa
6-7
dl
vettä, osa voi olla hedelmämehua
n.400
g
viipaloituja nakkeja
250
g
makeaa pakastemaissia (1 pss)
¼
tl
hienonnettua valkopippuria
(tuoretta basilikaa)

Ohje

  1. Kuumenna rasva wokkipannussa tai kasarissa. Paista hetki sipulirenkaita ja hiennonnettua valkosipulia currytahnan kanssa. Lisää riisisuurimot ja neste. Anna kiehahtaa ja kypsyä 5 min.

  2. Lisää viipaloidut nakit, maissit, valkopippuri sekä basilika ja jatka kypsennystä 5-8 min. Tarkista maku. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.