Tämä resepti on Kotikokin ja Myllyn Paras Oy:n kotitalousluokille järjestämän reseptikilpailun satoa.

Voittajaksi tuli Itäkeskuksen peruskoulun 9-luokkalaiset, jotka pääsivät ideoimaan uusia piirakkareseptejä Myllyn Paras Pyöreistä Piirakkataikinoista.

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-30 cm, noin 8 annosta

2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata rouheena
200
g
valkosuklaa-limerahkaa
1
dl
ruokakermaa
2
rkl
sokeria
1
muna
suolaa
6
palaa valkosuklaata
2
dl
vadelmia
1
dl
karhunvatukoita
Koristeluun:
valkosuklaata

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Ota taikina sulamaan. Sekoita taikinan joukkoon kaakaojauhe ja rouhittu suklaa. Laita taikina vuokaan. 
  2. Sulata valkosuklaa. Sekoita rahka, muna, suola ja sokeri keskenään ja kaada sekaan sulatettu valkosuklaa. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle ja laita sen päälle vadelmat ja karhunvatukat.
  3. Paista uunissa 225 asteessa n. 30 min. Ota piirakka pois uunista ja anna jäähtyä, koristele jäähtynyt piirakka raastetulla valkosuklaalla.
Resepti:
Safe, Liban, Ipham

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.