Tämä herkullinen vadelmapiirakka valkosuklaalla -resepti on Kotikokin ja Myllyn Paras Oy:n kotitalousluokille järjestämän reseptikilpailun satoa.

Voittajaksi tuli Itäkeskuksen peruskoulun 9-luokkalaiset, jotka pääsivät ideoimaan uusia piirakkareseptejä Myllyn Paras Pyöreistä Piirakkataikinoista.

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-30 cm, noin 8 annosta

2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata rouheena
200
g
maustettua rahkaa
200
g
vadelmia
130
g
valkosuklaata
2
munaa

Ohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota taikina sulamaan. Sekoita taikinan joukkoon kaakaojauhe ja rouhittu suklaa. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla. Laita taikina pyöreään piirakkavuokaan ja levitä se vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita rahka ja puolet vadelmista. Lämmitä vesihauteessa n. 30g valkosuklaata ja lisää se rahkaan ja vadelmaan. Lisää kaksi kananmunaa ja sekoita kunnolla. Levitä seos vuokaan ja ripottele loput vadelmat päälle.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 min. Ripottele lopuksi valkosuklaarouhetta jäähtyneen piirakan päälle.
Resepti:
Aurora, Valeria, Himi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.