Uunijäätelö syntyy kätevästi valmiista Kauramurotaikinasta.

Uunijäätelön tekeminen on vaivatonta: osta vain pakastetaikina sekä jätski ja poimi tai osta vadelmat tai muut marjat.

Pohjan voi paistaa hieman aiemminkin, uunijäätelöosuus tehdään juuri ennen tarjoilua.

Katso video ohjeen alta, kuinka Arttu Harkki ja Arja Elina Laine valmistivat tämän uunijäätelön.

Ainekset piirakkavuoan halkaisija n. 28 cm, esim. sydämen muotoinen, noin 10:lle annosta

Leivitykseen:
voita
Kypsälle pohjalle:
n.1
dl
vadelma- tai punaherukkamehua
2-3
dl
vadelmasurvosta
n.5
dl
vadelmia ja punaherukoita
1
l
vaniljajäätelöä
Marenki:
4
kananmunan valkuaista
2
dl
sokeria

Ohje

  1. Sulata taikina, painele se voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 8-12 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.
  2. Kostuta jäähtynyt pohja mehulla. Levitä päälle vadelmasurvos. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi marenkivaahdoksi. Ota jäätelöstä paloja ja lado ne nopeasti tortun päälle marjojen kanssa.
  3. Peitä jäätelö hyvin marenkivaahdolla ja nosta vuoka 250-asteisen uunin toiseksi ylimmälle tasolle 3 - 4 minuutiksi eli kunnes marenkihuiput saavat vähän väriä. Tarjoile heti.

VINKKI: Voit tehdä saman karviaisilla, mustikoilla tai puolukoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.