Sulata taikina, painele se voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 8-12 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.
Kostuta jäähtynyt pohja mehulla. Levitä päälle vadelmasurvos. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi marenkivaahdoksi. Ota jäätelöstä paloja ja lado ne nopeasti tortun päälle marjojen kanssa.
Peitä jäätelö hyvin marenkivaahdolla ja nosta vuoka 250-asteisen uunin toiseksi ylimmälle tasolle 3 - 4 minuutiksi eli kunnes marenkihuiput saavat vähän väriä. Tarjoile heti.
VINKKI: Voit tehdä saman karviaisilla, mustikoilla tai puolukoilla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Katso videovinkit
Voidaksesi katsoa videon, sinun pitää ensin hyväksyä kohdistamisevästeet. Siirry ja hyväksy "Kohdistamisevästeet".