Mansikat pulahtavat kesän makeaan syleilyyn Someleipuri Leenan mansikkatacoissa, jotka valmistuvat nopeasti ja helposti vaikkapa viime hetken jälkkäriksi juhannuspöytään.

Yhdestä annoksesta saat 35–40 tacoa, eli näitä herkkuja riittää vaikka isommankin poppoon pöytään.

Ainekset 35–40 tacoa annosta

1
pkt
tortilloja (8 kpl)
1
prk
pehmeää maitorahkaa (250 g)
2
dl
vispikermaa
1
dl
hienoa sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
reilusti tuoreita mansikoita

Ohje

Mansikkarahka

  1. Pilko tuoreet mansikat pieniksi kuutioiksi.

  2. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka ja sokerit. Pyöräytä vielä nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella.

  3. Lisää kuutioidut mansikat täytteeseen, mutta jätä osa tacojen koristeiksi.

  4. Anna rahkan tekeytyä jääkaapissa tacojen valmistamisen ajan.

Tacot ja kokoaminen

  1. Leikkaa tortilloista piparimuotilla kukkia (⌀ 7–8 cm). Yhdestä tortillasta saat 4–5 kukkaa.

  2. Asettele piparitortillat tacon muotoon ylösalaisin käännetyn muffinsipellin väleihin.

  3. Paista tacoja 200 °C noin 5 min. Ole tarkka, että tacojen reunat eivät pala.

  4. Anna tacojen jäähtyä muffinsipellillä ja siirrä tarjoiluastiaan vasta lähes jäähtyneinä, jotta muoto pysyy kouruna.

  5. Tarjoile tacot “kokoa itse” -periaatteella. Annostele syöjille omat pienet kulhot rahkaa, pilkottua mansikkaa ja tacoja tai asettele kaikki pöytään isommissa tarjoiluastioissa.

 

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2021 Leena Taivalsaari

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.