Mansikat pulahtavat kesän makeaan syleilyyn Someleipuri Leenan mansikkatacoissa, jotka valmistuvat nopeasti ja helposti vaikkapa viime hetken jälkkäriksi juhannuspöytään.
Yhdestä annoksesta saat 35–40 tacoa, eli näitä herkkuja riittää vaikka isommankin poppoon pöytään.
Ainekset 35–40 tacoa annosta
1
pkt
tortilloja (8 kpl)
1
prk
pehmeää maitorahkaa (250 g)
2
dl
vispikermaa
1
dl
hienoa sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
reilusti tuoreita mansikoita
Ohje
Mansikkarahka
Pilko tuoreet mansikat pieniksi kuutioiksi.
Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka ja sokerit. Pyöräytä vielä nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella.
Lisää kuutioidut mansikat täytteeseen, mutta jätä osa tacojen koristeiksi.
Anna rahkan tekeytyä jääkaapissa tacojen valmistamisen ajan.
Tacot ja kokoaminen
Leikkaa tortilloista piparimuotilla kukkia (⌀ 7–8 cm). Yhdestä tortillasta saat 4–5 kukkaa.
Asettele piparitortillat tacon muotoon ylösalaisin käännetyn muffinsipellin väleihin.
Paista tacoja 200 °C noin 5 min. Ole tarkka, että tacojen reunat eivät pala.
Anna tacojen jäähtyä muffinsipellillä ja siirrä tarjoiluastiaan vasta lähes jäähtyneinä, jotta muoto pysyy kouruna.
Tarjoile tacot “kokoa itse” -periaatteella. Annostele syöjille omat pienet kulhot rahkaa, pilkottua mansikkaa ja tacoja tai asettele kaikki pöytään isommissa tarjoiluastioissa.
Kommentteja ja keskustelua