Ainekset 1 iso tai 6 pientä annosta

200
g
voita
1
dl
fariinisokeria
1
iso (100 g) peruna keitettynä
1
tl
leivinjauhetta
Täyte:
6-8
dl
puolukoita
4-5
rkl
fariinisokeria

Ohje

  1. Lisää pehmeään voihin sokeri, soseutettu peruna ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi. Voitele noin 20 cm:n vuoka voilla.
  2. Levitä ⅔ taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Lisää vuokaan kokonaiset sokeroidut puolukat. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Taputtele loput taikinasta vuoan kokoiseksi kanneksi ja peitä sillä marjat. Pistele pinta haarukalla ja liitä reunat tiiviisti yhteen.
  3. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 - 40 minuuttia. Annoskukot kypsyvät 30 minuutissa. Tarjoa haaleana jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Resepti:
Kirsti Eskelinen, Suonenjoki, kuva: Piia Arnould / Sanoma Magazines

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.