Kimmo Vehviläinen ja Arja Elina Laine leipoivat kääretorttua I love me -messuilla lokakuussa 2013, katso video ohjeen alta.

Ainekset noin 12 viipaletta annosta

4
munaa
1
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
Täyte:
3
dl
lakkahilloa tai persikka-/aprikoosisosetta (300 g)
2
tlk
vaniljarahkaa (400 g)

Ohje

  1. Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

  2. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

  3. Levitä lakkahillo tai hedelmäsose tortulle ohueksi kerrokseksi ja sen päälle rahka. Rullaa tiukkaan rullaan kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.

  4. Anna tortturullan vetäytyä muutama tunti tai yön yli leivinpaperin sisällä.

VINKKI: Voit tehdä kääretorttuviipaleista leivoksia. Koristele kumollaan olevat viipaleet rahkalla ja lakoilla tai hedelmälohkoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.