lakkahilloa tai persikka-/aprikoosisosetta (300 g)
2
tlk
vaniljarahkaa (400 g)
Ohje
Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Levitä lakkahillo tai hedelmäsose tortulle ohueksi kerrokseksi ja sen päälle rahka. Rullaa tiukkaan rullaan kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.
Anna tortturullan vetäytyä muutama tunti tai yön yli leivinpaperin sisällä.
VINKKI: Voit tehdä kääretorttuviipaleista leivoksia. Koristele kumollaan olevat viipaleet rahkalla ja lakoilla tai hedelmälohkoilla.
Hyvä resepti johon tein muutetun täytteen. Täytteeseen laitoin säilykepäärynöitä mehuineen sauvasekoittimella soseeksi ja vaniljakreemiä. Tuli tosi hyvää!