Leivo kauramurotaikinasta sydämiä ja tee niistä ihania leivoksia.

Voit leipoa keksit ajoissa, mutta täytä vasta ennen tarjoilua, jotta leivoskeksit pysyvät rapeina.

Kaura tuo hyvää makua ja lisää kuitua taikinaan, Kauramurotaikinassa on 3-kertainen määrä kuitua verrattuna perinteiseen murotaikinaan.

Täytteen valkuaisvaahto tuo ihanan kevyen ilmavuuden täytteeseen.

Ainekset 7-8 kpl annosta

Pinnalle voiteluun:
1
munankeltuainen
raesokeria, mantelilastuja
Täytevaahto:
1
munanvalkuainen
1
rkl
sitruunamehua
½
dl
sokeria tai makeutusainetta sopivasti oman maun mukaan
1
tl
vaniljasokeria
1
tlk
maitorahkaa (200 g)
Lisäksi väliin:
1-2
dl
vadelmahilloa tai lastenruokasosetta

Ohje

  1. Kauli sulanut, mieluiten aavistuksen kohmeinen murotaikina 3-4 mm paksuksi levyksi leivinpaperin tai silikonialustan päällä. Ota sydänmuotilla pipareita. Voitele keltuaisella kauttaaltaan, koristele mantelilastuilla ja raesokerilla.

  2. Asettele piparit hieman irti toisistaan leivinpaperille uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla vaaleiksi, n. 6-9 min. Varo palamista. Jäähdytä.

  3. Valmista täyte. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi (n. minuutin verran), lisää sitruunamehu ja vatkaa vielä toinen minuutti. Lisää sokerit ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Sekoita rahka valkuaisvaahtoon kevyesti nostellen. 

  4. Täytä keksit ennen tarjoilua levittämällä niille vadelmahilloa tai –sosetta ja rahkavaahtoa.

VINKKI: Samalla ohjeella voit leipoa ison kakun kahdella isolla sydän kaurakeksillä. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.