Kun leivot tuulihattuja, mittaa ainekset tarkasti, älä käytä vajaita tai kukkuraisia mittoja.
Kiehauta voi-vesiseos kunnolla ennen jauhojen lisäämistä.
Lisää kaikki jauhot kerralla kiehuvaan voi-vesiseokseen.
Vatkaa keskikokoiset munat yksitellen taikinaan voimakkaasti vatkaten, käytä mieluiten sähkövatkainta.
Kun olet vatkannut taikinan valmiiksi, laita se heti pursotinpussiin ja pursota taikina joutsenten vartaloiksi ja kaula-pääosiksi.
Älä avaa uunin luukkua ainakaan ensimmäisen 15 minuutin aikana, pidä mieluiten uuniluukku koko paiston ajan kiinni.
Rahkatäytteeseen tulevan rahkan tulee olla ”vanhanaikaista” maustamatonta kiinteää perusrahkaa, pehmeistä rahkoista syntyy helpolla liian löysä täyte leivonnaisiin.
Kommentteja ja keskustelua