Leivo pizzapohja välillä itse kätevästi durumvehnäjauhoilla.

Tee pellillinen tai useampi pieni pizza.

Valmista pizzaa on helppo leikata keittiösaksilla, jos ei omista pizzaleikkuria.

Ainekset 1 iso tai 2-4 pienempää annosta

Pizzapohja:
dl
vettä
15
g
hiivaa
½
tl
suolaa
2
rkl
öljyä
Täyte:
2-3
rkl
tomaattisosetta
ripaus sokeria
2
valkosipulinkynttä
1-2
tl
pizzamaustetta
2-3
dl
mozzarellajuustoraastetta
Pinnalle:
kypsää tomaattia
mustapippuria
basilikanlehtiä
2
rkl
oliivi- tai rypsiöljyä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta yksi iso (uunipellillinen) tai 2-4 pienempää pizzapohjaa. Kohota pohjat ja lisää haluamasi täytteet. Paista 250-asteisessa uunissa.

  2. Levitä tomaattisose kohonneen pohjan päälle. Murskaa päälle valkosipulinkynnet ja ripottele sekaan pizzamauste. Levitä juustoraaste päälle ja paista 250-asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 10-15 minuuttia pohjan paksuudesta riippuen.

  3. Leikkaa tomaatit sillä välin viipaleiksi. Ota pizza uunista ja levitä pinnalle tomaattiviipaleet, rouhi päälle vähän mustapippuria ja ripottele niiden päälle runsaasti basilikan lehtiä. Pirskota pinnalle öljyä. Tarjoa saman tien.

VINKKI: Pizzaa on helpointa leikata keittiösaksilla.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.