Valmista herkullinen kasvispizza itse tehtyyn hiivataikinapohjaan tai leivinjauhepohjaan.

Ainekset 1 x 25 cm pyöreää pizzaa tai 1 uunipellillinen annosta

Hiivataikinapohja:
1
dl
vettä
10
g
hiivaa (⅕ paketti)
½
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
tai leivinjauhepohja, tumma:
dl
Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
½
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
vettä
2
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
Täyte:
4
rkl
chiliketsuppia
20
g
pinaattia (4 dl lehtiä)
150
g
kesäkurpitsaa ohuina viipaleina
2
isoa tomaattia ohuina viipaleina
2
pientä sipulia ohuina renkaina
n. 100
g
fetajuustoa tai (buffalo)mozzarellaa
1
tl
suolaa
Pinnalle:
tuoretta basilikaa tai pizzamaustetta

Ohje

Hiivataikinapohja

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

  2. Lisää suola ja öljy.

  3. Sekoita joukkoon durumvehnäjauhot puuhaarukalla sekoittaen.

  4. Alusta taikina tasaiseksi käsin.

  5. Anna pehmeän taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (n. 30 min).

  6. Painele taikinasta ilmakuplat pois.

  7. Kauli ja muotoile taikinasta haluamasi kokoiset ohuet pizzapohjat: yksi iso (uunipellin levyinen) tai 2 pienempää pizzapohjaa suoraan leivinpapereille uunipelleille. Anna pohjien kohota 20 minuuttia leivinliinan alla.

  8. Lämmitä uuni 250 asteeseen.

  9. Lisää täytteet ohjeen järjestyksessä.

  10. Paista vähintään 250-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia.

tai leivinjauhepohja, tumma:

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

  2. Sekoita hiivaleipäjauhot, suola ja leivinjauhe kulhossa.

  3. Mittaa joukkoon kylmä vesi ja öljy.

  4. Sekoita nopeasti tasaiseksi puuhaarukalla.

  5. Kauli taikinasta haluamasi kokoiset ohuet pizzapohjat: yksi iso (uunipellin levyinen) tai 2 pienempää pizzapohjaa leivinpaperin päälle uunipellille.

  6. Lisää täytteet ohjeen järjestyksessä.

  7. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kauniin väriseksi.

  8. Nauti heti kuumana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Vegaaninen pizza -vinkki: Käytä juuston tilalla kasvisrasvajuustoa tai kasvisproteiinivalmistetta, esimerkiksi härkäpapuvalmistetta tai jätä juusto pois kokonaan.

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.