Herkullinen kasvispizza on täydellinen valinta, kun haluat nauttia rennosta ruoanlaitosta ja herkullisesta ruoasta! Tämän pizzan voit valmistaa itse tehtyyn hiivataikinapohjaan tai nopeampaan leivinjauhepohjaan – molemmissa käytetään Myllyn Paras -durumvehnäjauhoja, jotka takaavat onnistuneen lopputuloksen. Täytteeksi voit valikoida sesongin mukaan kasvikset, kuten pinaatin, kesäkurpitsan ja tomaatin. Viimeistele suolaisella fetajuustolla tai kermaisella mozzarellalla sekä ripauksella tuoretta basilikaa.
Sekoita joukkoon durumvehnäjauhot puuhaarukalla sekoittaen.
Alusta taikina tasaiseksi käsin.
Anna pehmeän taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (n. 30 min).
Painele taikinasta ilmakuplat pois.
Kauli ja muotoile taikinasta haluamasi kokoiset ohuet pizzapohjat: yksi iso (uunipellin levyinen) tai 2 pienempää pizzapohjaa suoraan leivinpapereille uunipelleille. Anna pohjien kohota 20 minuuttia leivinliinan alla.
Lämmitä uuni 250 asteeseen.
Lisää täytteet ohjeen järjestyksessä.
Paista vähintään 250-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
tai leivinjauhepohja, tumma:
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Sekoita hiivaleipäjauhot, suola ja leivinjauhe kulhossa.
Mittaa joukkoon kylmä vesi ja öljy.
Sekoita nopeasti tasaiseksi puuhaarukalla.
Kauli taikinasta haluamasi kokoiset ohuet pizzapohjat: yksi iso (uunipellin levyinen) tai 2 pienempää pizzapohjaa leivinpaperin päälle uunipellille.
Lisää täytteet ohjeen järjestyksessä.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kauniin väriseksi.
Nauti heti kuumana.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Vinkit
Vegaaninen pizza -vinkki: Käytä juuston tilalla kasvisrasvajuustoa tai kasvisproteiinivalmistetta, esimerkiksi härkäpapuvalmistetta tai jätä juusto pois kokonaan.
Katso videovinkit
Voidaksesi katsoa videon, sinun pitää ensin hyväksyä kohdistamisevästeet. Siirry ja hyväksy "Kohdistamisevästeet".
Kommentteja ja keskustelua