• Tummalla makaronilla saat ruokaisan täytteen paprikoille.
  • Paprikoiden täyttäminen on helppoa, mutta vaatii hieman vaivaa, loistava viikonloppuruoka. 
  • Kasviksiksi sopivat paprikoiden ohella esim. kesäkurpitsat.
  • Paprikoiden koko vaikuttaa siihen, montako annoksesta syntyy.

Ainekset 4:lle (2 puolikasta/hlö) annosta

4
paprikaa
Täyte:
2
sipulia varsineen (tai n. 150 g purjoa)
150
g
ryöpättyä pinaattia tai nokkosta
1
rs
kevyt yrttituorejuustoa (200 g)
200
g
kevyt (n. 3-7%) fetaa tai salaattijuustoa kuutioina
½
tl
mustapippuria
½
tl
mineraalisuolaa
Pinnalle:
parmesaanijuustoraastetta

Ohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Paista pannulla sipulit ja puhdistetut ryöpätyt pinaatit tai nokkoset. Lisää joukkoon keitetyt makaronit, tuorejuusto, fetakuutiot ja mausteet.

  2. Käytä täytteen kuorina paprikoita, halkaise ne pitkittäin, poista siemenet niin, että  kuoret pysyvät ehjinä kuppeina.

  3. Asettele paprikat reunalliseen, uuninkestävään vuokaan ja jaa täyte niiden sisään. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 min.

VINKKI: Pinaatin tilalle sopivat mainiosti kantarellit, mustatorvisienet ja suppilovahverot.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.