Ainekset 4 isoa paprikaa annosta

4
isoa paprikaa
1
punasipuli
1
iso porkkana
1
valkosipulinkynsi
400
g
jauhelihaa
100
g
kesäkurpitsaa
1
lihaliemikuutio
50
g
smetanaa
½
dl
Tuoreita yrttejä (oraganoa, timjamia tms.)
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
pippuria
öljyä
50
g
juustoraastetta

Ohje

  1. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Huuhtele ja halkaise paprikat. Poista siemenet ja nosta parikan puolikkaat uunivuokaan leivinpaperin päälle.
  3. Voitele paprikat öljyllä ja pehmennä uunissa 175 asteessa n. 10 min.
  4. Pilko sipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Paista jauheliha pannussa ja lisää sipulit, kesäkurpitsa, porkkanaraaste ja lihaliemi joukkoon. Mausta yrteillä, paprikajauheella ja pippurilla. Ota pois liedeltä ja anna hetki jäähtyä.
  5. Lisää jäähtyneeseen jauhelihaseokseen smetana ja keitetty riisi.
  6. Ota paprikat uunista ja nosta uunin lämpötilaa 225 asteeseen. Lisää täyte paprikan sisälle ja ripottele juustoraastetta pinnalle. Paista uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia niin, että juusto on sulanut kauniin väriseksi.
Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.