Haettu sivustolta 1.11.2024
@amandaleipoo kehitti Myllyn Paras Torttutaikinasta herkulliset sekä suolaiset että makeat torttubagelit. @amandaleipoo suosittelee nauttimaan bageleita glögin kera niin pikkujouluissa, jouluaterian alkupaloina, iltapalana, välipalana tai brunssilla.
Ainekset 20 annosta
Taikina
Kylmäsavulohibagel 10 kpl
5
kpl
Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä
½
kananmuna
2
rkl
GoGreen seesaminsiemeniä
150
g
ruohosipulituorejuustoa
muutama lehti pehtoorin salaattia
150
g
kylmäsavulohta
1
tl
sitruunapippuria
1
varsi kevätsipulia
muutama oksa tilliä
Luumubagel 10 kpl
5
kpl
Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä
½
kananmuna
300
g
luumumarmeladia
2
dl
kuohukermaa
1
tl
tomusokeria täytteeseen
1
rk
tomusokeria bageleiden päälle
Ohje
Kylmäsavulohibagel
- Kauli sulaneita Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä hieman suuremmiksi. Leikkaa jokaisesta torttutaikinalevystä pyöreällä muotilla kaksi ympyrää. Leikkaa vielä ympyröiden keskeltä pieni ympyrä pois esimerkiksi tyllan avulla.
- Voitele pinta kananmunalla ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä. Paista bageleita n. 12 minuuttia kiertoilmalla 200 asteisessa uunissa.
- Leikkaa jäähtyneet bagelit kahteen osaan. Levitä pohjalle reilusti tuorejuustoa, revi päälle salaattia, asettele kylmäsavulohi ja mausta sitruunapippurilla. Pilko päälle vielä kevätsipulia ja tilliä. Nosta lopuksi kansi päälle ja nauti.
- Kauli sulaneita Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä hieman suuremmiksi. Leikkaa jokaisesta torttutaikinalevystä pyöreällä muotilla kaksi ympyrää. Leikkaa vielä ympyröiden keskeltä pieni ympyrä pois esimerkiksi tyllan avulla.
Luumubagel
- Voitele pinta kananmunalla ja paista bageleita n. 12 minuuttia kiertoilmalla 200 asteisessa uunissa.
- Leikkaa jäähtyneet bagelit kahteen osaan. Levitä bagelien pohjalle 1/3 luumumarmeladista.
- Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, lisää sekaan loput marmeladista ja mausta halutessasi tomusokerilla. Pursota täyte luumumarmeladin päälle ja sulje lopuksi kansi. Ripottele päälle tomusokeria ja nauti.
Resepti:
@amandaleipoo
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua