Haettu sivustolta 2.11.2024
Tonnikalapyörykät valmistuvat vaivatta ja maistuvat koko perheelle. Voit käyttää tavallista tonnikalaa paloina tai hiutaleina, vedessä tai öljyssä säilöttynä tai eritavoin maustettuna. Tarjoa seuraksi kuohkeaa peruna- tai juuressosetta.
Ainekset noin 20 annosta
50
g
voita tai margariinia
1 ½
dl
maitoa
2
prk
tonnikalapaloja tai -hiutaleita valutettuna
(ripaus suolaa)
½
ruukkua hienonnettua tilliä
Ohje
-
Sulata voi tai margariini kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
-
Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen kaksi minuuttia sekoitellen. Jäähdytä.
-
Lisää joukkoon valutetut tonnikalapalat tai -hiutaleet, maustekorppujauhot, ripaus suolaa ja hienonnettua tilliä.
-
Sekoita tasaiseksi ja muotoile pyöryköiksi.
-
Paista kuumalla pannulla voissa tai margariinissa käännellen.
-
Tarjoa peruna- tai juuressoseen kera.
Resepti:
Hellapoliisi
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua