Haettu sivustolta 22.11.2024
Jauhetusta pakastekalasta tai lohisäilykkeestä saat vaihtelua ruokaan tekemällä niistä itse kalapyöryköitä tai -pihvejä.
Taikinan voi tehdä kätevästi sipulikeittoaineksista tai omin maustein.
Voit kypsentää Lohipihvit tai -pyörykät paistinpannulla tai uunissa. Kypsymisaikaan vaikuttaa pyöryköiden/pihvien koko ja paksuus.
Ainekset noin 12 pihviä tai 20 pyörykkää annosta
2
dl
kermaviiliä
1
muna
½
kg
jauhettua (pakaste)kalaa tai kalasäilykettä (esim. lohta)
Lisäksi taikinaan:
1
sipuli hienonnettuna
1
tl
suolaa
½-1
tl
sitruunapippuria
¼
tl
valkopippuria
½-1
tl
timjamia tai tilliä
TAI:
1
ps
sipulikeittoaineksia
1
dl
vettä
Ohje
- Sekoita korppujauhot kermaviiliin, lisää muna ja jauhettu kala. Kalaksi sopii niin tuore kuin pakastekala jauhettuna, myös säilykekalaa on kätevä käyttää.
- Lisää maustavat aineet taikinaan tai käytä sipulikeittoaineksia, joita olet hetken turvottanut vedessä. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä tai pihvejä.
- Kypsennä paistinpannulla tai 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 min kauniin väriseksi. Tarjoile Myllyn Paras makaronin ja kastikkeen kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua