Jauhetusta pakastekalasta tai lohisäilykkeestä saat vaihtelua ruokaan tekemällä niistä itse kalapyöryköitä tai -pihvejä.
Ruiskorppujauhon maku sopii mainiosti kalan kanssa, mutta jos haluat vaalean värin kalapihveille, käytä tavallista korppujauhoa.
Taikinan voi tehdä kätevästi sipulikeittoaineksista tai omin maustein.
Voit kypsentää Lohipihvit tai -pyörykät paistinpannulla tai uunissa. Kypsymisaikaan vaikuttaa pyöryköiden/pihvien koko ja paksuus.
Ainekset noin 12 pihviä tai 20 pyörykkää annosta
Ohje
-
Sekoita korppujauhot kermaviiliin, lisää muna ja jauhettu kala. Kalaksi sopii niin tuore kuin pakastekala jauhettuna, myös säilykekalaa on kätevä käyttää.
-
Lisää maustavat aineet taikinaan tai käytä sipulikeittoaineksia, joita olet hetken turvottanut vedessä. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä tai pihvejä.
-
Kypsennä paistinpannulla tai 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 min kauniin väriseksi. Tarjoile Myllyn Paras makaronin ja kastikkeen kanssa.
Kommentteja ja keskustelua