Jauhetusta pakastekalasta tai lohisäilykkeestä saat vaihtelua ruokaan tekemällä niistä itse kalapyöryköitä tai -pihvejä.

Ruiskorppujauhon maku sopii mainiosti kalan kanssa, mutta jos haluat vaalean värin kalapihveille, käytä tavallista korppujauhoa.

Taikinan voi tehdä kätevästi sipulikeittoaineksista tai omin maustein.

Voit kypsentää Lohipihvit tai -pyörykät paistinpannulla tai uunissa. Kypsymisaikaan vaikuttaa pyöryköiden/pihvien koko ja paksuus.

Ainekset noin 12 pihviä tai 20 pyörykkää annosta

2
dl
kermaviiliä
1
muna
½
kg
jauhettua (pakaste)kalaa tai kalasäilykettä (esim. lohta)
Lisäksi taikinaan:
1
sipuli hienonnettuna
1
tl
suolaa
½-1
tl
sitruunapippuria
¼
tl
valkopippuria
½-1
tl
timjamia tai tilliä
TAI:
1
ps
sipulikeittoaineksia
1
dl
vettä

Ohje

  1. Sekoita korppujauhot kermaviiliin, lisää muna ja jauhettu kala. Kalaksi sopii niin tuore kuin pakastekala jauhettuna, myös säilykekalaa on kätevä käyttää.

  2. Lisää maustavat aineet taikinaan tai käytä sipulikeittoaineksia, joita olet hetken turvottanut vedessä. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä tai pihvejä.

  3. Kypsennä paistinpannulla tai 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 min kauniin väriseksi. Tarjoile Myllyn Paras makaronin ja kastikkeen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.