Pellillinen tomaattipiirakka toimii täydellisenä vierasvarana tai nopeana tarjottavana kahvipöydässä, sillä se valmistuu helposti valmiista lehtitaikinalevystä ja vain muutamasta aineksesta.

Sulatettu Myllyn Paras Iso Lehtitaikina kaulitaan hieman suuremmaksi ja sen päälle levitetään yrttituorejuusto, fetajuusto sekä tomaatit. Lopuksi paistettu tomaattipiirakka viimeistellään tuoreen basilikan lehdillä.

Kaikki raaka-aineet ovat helposti löydettävissä ruokakaupasta ja niiden säilyvyys on hyvä. Tuoreen basilikan voit halutessasi korvata kuivatulla yrtillä.

Ainekset 10-12 annosta

Täyte:
200
g
yrttituorejuustoa
100
g
fetajuustoa
300
g
tomaatteja
(tuoretta basilikaa)

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  2. Avaa sulanut taikina levyksi ja kauli hieman suuremmaksi.
  3. Tasoita halutessasi reunat ja tee viillot noin kolmen senttimetrin päähän reunasta.
  4. Levitä tuorejuusto viiltojen sisäpuolelle tasaiseksi kerrokseksi.
  5. Murusta päälle fetajuusto. Siivuta tomaatit ja kuivaa niitä hieman talouspaperilla, jotta saat ylimääräisen nesteen pois.
  6. Levitä tomaattisiivut juustotäytteen päälle.
  7. Paista tomaattipiirakkaa 220 asteessa noin 25 minuutin ajan, tai kunnes piirakan pohja on kypsä.
  8. Lisää päälle tuoreita basilikan lehtiä kokonaisina tai hienoksi silputtuina.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.