Ainekset 4 annosta
Ohje
Pastataikina:
-
Sekoita keltuaiset ja rikotut munat jauhojen joukkoon vaivaten. Lisää öljy ja kylmä vesi nauhana joukkoon. Vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai jopa yön yli.
-
Rullaa taikinasta ohuita levyjä pastakoneella ja lopuksi rullaa pastaterällä esimerkiksi tagliatellea. Keitä runsaassa kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä n. 2-3 minuuttia pastan paksuudesta riippuen.
Tomaattinen munakoisopasta:
-
Pilko munakoisot parin sentin kokoisiksi paloiksi ja mausta kevyesti suolalla. Kuumenna öljy kattilassa ja kypsennä munakoisopaloja noin kymmenen minuuttia kovalla lämmöllä välillä sekoittaen. Pienennä lämpöä, kun munakoisot rupeavat ruskistumaan.
-
Lisää ohuiksi siivuiksi pilkotut valkosipulinkynnet joukkoon. Kypsennä muutama minuutti. Lisää kattilaan tomaattipyree ja -murska sekä kumina, hunaja ja soija. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää kasvisliemi ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes munakoisot ovat täysin pehmenneitä.
-
Lisää pinjansiemenet sekä hienonnetut timjami ja oregano. Mausta suolalla. Keitä tuorepasta runsaassa kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan (yleensä 2–4 minuuttia). Halkaise kirsikkatomaatit puoliksi ja tarjoa viimeistele kastike niillä sekä rucolalla. Rouhi lopuksi pippuria päälle. Tarjoile tuorepastan kanssa.
Vinkki: Voit tehdä taikinaa myös enemmän kerralla ja vaikka pakastaa osan. Pastataikina säilyy pakastimessa hyvin.
Kommentteja ja keskustelua