Rapsakat vohvelit kera texmex -henkisen jauhelihakastikkeen ovat oivallista bileruokaa. Jauhelihakastike kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen juhlallisuuksia, vaikka edellisenä päivänä.
Ainekset 8 vohvelia annosta
Ohje
Vohvelit:
-
Sekoita lettujauhot veteen. Sauvasekoitin hoitaa homman muutamassa sekunnissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.
-
Penslaa vohvelipannu rypsiöljyllä. Nosta kauhallinen taikinaa vohvelipannulle/raudalle ja paista rapeaksi. Pidä valmiit vohvelit lämpöisinä 80-asteisessa uunissa.
Kastike:
-
Yhdistä kulhossa chilijauhe, maustepippuri, juustokumina, oregano, paprikajauhe, kaneli, kaakaojauhe, suola ja sokeri.
-
Pilko sipulit, chili ja korianteri mahdollisimman hienoksi ja kuullota niitä oliiviöljyssä pari minuuttia. Lisää maustesekoitus ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää etikka ja anna haihtua.
-
Lisää vesi ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää raaka jauheliha pienissä erissä ja sekoita.
-
Anna hautua lempeällä lämmöllä ainakin tunnin ajan, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja kastike riittävän jäykkää, mutta vielä mehevää.
-
Tarjoa kastike vohvelien kera.