Täytetyt letut, täytetyt ohukaiset, krepit – rakkaalla ruoalla on monta nimeä.

Täytetyt letut maistuvat niin pienille kuin isoille syöjille. Näissä letuissa on kasvistäyte, mutta täytteeksi sopii lähes mikä tahansa - kuten vaikkapa edellisen päivän sakea jauhelihakastike tai chili con carne. 

Täytetyt letut ovat myös kätevä tarjottava vieraille, koska letut voi paistaa etukäteen, vaikka edellisenä päivänä. Ennen vieraiden tuloa tee lettujen täyte, täytä letut ja kuorruta ne uunissa juuri ennen tarjoamista. 

Ainekset noin 10 kpl annosta

5
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
2
munaa
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
Täyte:
200
g
pakastekasvissuikaleita tai herne-maissi-paprikasekoitusta
200
g
juustoraastetta

Ohje

  1. Sekoita taikinan ainekset sekaisin. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Kaada taikinaa kuumalle pannulle, jossa on rasvaa. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

  2. Laita täytettä kypsän letun sisään rullaten, ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta hetki 225-asteisen uunin keskitasolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.