Suklaapiirakka on ihanan täyteläinen ja maukas tarjottava juhlapöydässä tai vaikka viikonloppukahveilla. Varsinkin syksyn ja talven pimeinä iltoina on ihana herkutella hieman tuhdimmilla leivonnaisilla. Suklaapiirakka on helppo valmistaa. Täytteeseen tarvitset vain suklaata ja kermaa. Pohjana toimii makea Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, joka painellaan sulatettuna piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tämän piirakan valmistamisesta tulee todella vähän tiskiä.

Voit käyttää tämän piirakan valmistamiseen tavallisen piirakkavuoan sijaan myös irtopohjaista piirakkavuokaa tai irtopohjaista kakkuvuokaa. Näistä molemmista irtopohjaisista vuoista saa suklaapiirakan siirrettyä helposti erilliselle tarjoiluastialle. Täytteessä voi käyttää maitosuklaana myös erilaisia makusuklaita. Jos suklaassa on esimerkiksi krokanttia tai muita sattumia, voi täytteen siivilöidä ennen piirakkapohjan päälle kaatamista, jolloin täyte on mahdollisimman sileää.

Ainekset noin 8 annosta

Täyte:
200
g
maitosuklaata
200
g
tummaa suklaata
2,5
dl
vispi- tai kuohukermaa
Koristelu:
1,5
dl
vispikermaa
pistaasipähkinää, granaattiomenaa

Ohje

  1. Sulata piirakkataikina paketin ohjeen mukaisesti.
  2. Painele piirakkataikina piirakkavuoan (noin 25-28 cm) pohjalle ja reunoille. Laita taikinan päälle leivinpaperi ja esimerkiksi kuivia herneitä tai paistokuulia painoksi. Näin piirakan reunat pysyvät paremmin ylhäällä paiston aikana.
  3. Paista piirakkapohjaa 200 asteessa ensin noin 10 minuutin ajan. Ota leivinpaperi ja paino pois pohjan päältä, ja jatka paistamista vielä noin 10 minuutin ajan.
  4. Ota piirakkavuoka pois uunista ja anna pohjan jäähtyä hetki ennen täytteen valmistamista.
  5. Pilko suklaat hienoksi muruksi. Laita suklaamuru kuumuutta kestävään kulhoon. Kuumenna kattilassa valitsemasi kerma lähes kiehuvaksi ja kaada se suklaamurun päälle. Anna ainesten seistä muutaman minuutin ajan ja sekoita sen jälkeen täyte tasaiseksi.
  6. Kaada suklaatäyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja nosta piirakka jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi, mielellään yön yli.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota kermavaahto haluamallasi tavalla piirakan reunoille. Murskaa pistaasipähkinöitä ja koristele piirakka pistaasirouheella sekä granaattiomenan siemenillä.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.