Täyteläisen suklaapiiraan rapea keksipohja ja tryffelisuklaa viimeistellään vihreällä teellä. Mitä tummempaa suklaata, sen parempi maku. Piiraan voi pyöräyttää helposti vuorokauden tai pari ennen tarjoilua.

Ainekset 8 annosta

300
g
tummaa suklaata 70%
200
g
voita
4
kananmunaa
0.75
g
sokeria
tomusokeria karamellisointiin
½
dl
vettä
0.75
dl
sokeria
Viimeistelyyn:
2
tl
kaakaojauhetta
2
tl
matcha-teejauhetta
Koristeluun (jos satut löytämään):
Vihreällä teellä maustettuja keksitikkuja (Aasia-kaupoista, esim. Pocky-brändin)

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina ohueksi kerrokseksi piirakkavuokaan. Esipaista taikinaa 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia. 
  2. Sulata suklaa ja voi mikrossa 10–15 sekunnin jaksoissa välillä sekoittaen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto suklaa-voiseokseen. Kaada seos esipaistettuun piirakkavuokaan ja laita 180-asteiseen uuniin 10 minuutiksi.
  3. Anna jäähtyä kylmässä kolme tuntia, kunnes täyte on kunnolla jähmettynyt. Sirottele pinnalle kaakao- ja matchajauhetta. Koristele murskatuilla keksitikuilla
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.