Täyteläisen suklainen piirakka on helppo valmistaa, suklaapiirakka sopii hyvin jälkiruoaksi tai kahvipöytään.

Saat helpolla suklaisen pohjan, kun lisäät taikinaan tummaa kaakaojauhetta.

Piirakasta voi halutessaan jättää pois pähkinät tai ne voi vaihtaa kuivattuihin hedelmäpaloihin.

Ainekset 1 piirakkavuoallinen, halkaisija 24-28 cm, noin 8 annosta

Pohja:
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
Täyte:
30
g
voita
2
dl
kuohukermaa
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
400
g
tummaa suklaata
2
dl
suolapähkinöitä tai suolattuja cashew-pähkinöitä
Päälle:
luumuja, viikunoita, pensasmustikoita
pähkinöitä

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan. Sekoita taikinaan kaakaojauhe käsin.

  2. Levitä taikina voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan tai irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille niin, että taikina ulottuu yläreunoihin asti. Puristele foliosta rengas ja aseta se piirakkataikinan päälle vuoan sisäreunaa mukaillen niin, että folio pitää taikinareunat ylhäällä ja piirakka paistuu kupiksi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla ensin 10 minuuttia, nosta folio varovaisesti pois ja jatka paistamista noin 5 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna piirakkapohjan jäähtyä, valmista sillä aikaa täyte.

  3. Sulata voi kattilassa, lisää päälle kerma ja anna sen kuumentua. Paloittele suklaa joukkoon, lisää sokeri ja vaniljasokeri, sekoita. Ota kattila pois liedeltä. Anna seistä pari minuuttia ja sekoita sen jälkeen tasaiseksi. Rouhi pähkinät joukkoon.

  4. Mikäli käytit irtopohjavuokaa, nosta pohja varovasti tarjoilualustalle.

  5. Kaada täyte suklaisen pohjan päälle. Nosta suklaapiirakka jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi.

  6. Koristele pinta hedelmillä, marjoilla ja pähkinöillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.