Käytä tähän vehnättömään kakkuun sesongin marjoja.
Kuohkein vaahto syntyy huoneenlämpöisillä munilla.
Kakun täytteessä käytetään marjoja ja rahka-kermaseosta. Kakun koristeluvaahto tehdään vadelmatuorejuustosta ja rahkasta, jolloin se on hennon vaaleanpunaista.
Voit myös sekoittaa kermavaahtoon sekä rahkan että tuorejuuston, jolloin myös kakun täytteessä on vaaleanpunainen väri.
Marjojen lisäksi syötävät kukat ja luonnonyrtit ovat kauniita kakun koristelussa.
Ainekset 1 täytekakku, noin 10:lle (korkea irtopohjavuokainen kakkuvuoka, halkaisija n. 18 cm) annosta
vadelmia, karhunvattuja, karviaisia, syötäviä kukkia tai luonnonyrttejä
Ohje
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää vaahtoon. Kaada taikina voideltuun tattarihiutaleilla leivitettyyn korkeaan kakkuvuokaan.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 25 min. Kumoa kakku lämpimänä ja anna kakun sen jälkeen jäähtyä. Leikkaa kakku halki kolmeksi kerrokseksi.
Aseta alin kakkulevy tarjoilualustalle ja kostuta se maidolla. Levitä päälle puolet marjahillosta, vadelmia ja punaherukoita.
Vaahdota kerma, jaa se puoliksi. Vatkaa toisen puolikkaan joukkoon marjarahkaa ja toisen puolikkaan joukkoon vadelmatuorejuustoa. (Tai voit vain sekoittaa kaikki aineet keskenään, jolloin saat rahka-tuorejuusto-kermaseoksen.)
Levitä puolet rahka-kermaseoksesta (tai ¼ rahka-tuorejuusto-kermaseoksesta) marjojen päälle. Aseta päälle toinen kakkulevy, kostuta se ja levitä päälle toinen puoli marjahillosta, karhunvadelmia ja karviaisia sekä toinen puoli rahka-kermaseosta (tai ¼ rahka-tuorejuusto-kermaseoksesta).
Aseta kolmas kakkulevy päälle ja levitä koko kakun päälle lastalla koko tuorejuusto-kermaseos (tai loppu rahka-tuorejuusto-kermaseoksesta).
Koristele kakku ennen tarjoilua kauniisti kakkuun käyttämilläsi marjoilla ja syötävillä sesongin kukilla tai luonnonyrteillä.
Kommentteja ja keskustelua