Täysjyväviljainen keksi on korvike muulle makealle, esim. karkille. Kekseissä on ravitsemuksellisesti monipuolisia raaka-aineita; ruista, tummaa jauhoa, pähkinää, hunajaa, tummaa suklaata ja rypsiöljyä.
Keksit ovat helppo ja nopea tehdä, sekoitetaan vain ainekset keskenään. Keksit ovat säilyviä (kuivassa paikassa).
appelsiinimehua tai rasvatonta, laktoositonta maitoa
50
g
rypsiöljyä
Ohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna, mehu tai maito ja öljy ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Ota taikinasta lusikalla heti pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille erilleen toisistaan.
Paista 200-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla 7-8 min.
Hyviä oli. Käytin hiivaleipäjauhoina spelttihiivaleipäjauhoja eli vielä terveyttä lisää. Kuvasta olettaisin kuitenkin, että keksit ovat rapeen mureita, mutta minulla ne ovat aivan pehmeitä.
Nää on tosi hyviä. Ja erittäin nopeita tehdä. Itse vierastin vähän rypsiöljyn makua. Kun tein toisen kerran, korvasin rypsin juoksevalla Floralla. Olivat mielestäni vieläkin parempia. -Lissu