Viipaloi tai paloittele tatit. Suikaloi sipulit. Laita pasta kiehumaan. Paista tatteja hetki kuumassa isossa pinnoitetussa pannussa tai paistokasarissa. Lisää öljy ja suikaloidut sipulit ja jatka paistamista.
Tatit kypsyvät nopeasti ja ovat parhaimmillaan kevyesti paistettuna. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota noin ½ dl pastankeitinvettä talteen. Valuta pasta hyvin ja kaada se tattien joukkoon. Lisää vähän keitinlientä.
Sekoita hyvin ja ripottele sekaan persilja ja tarjoile saman tien. Raasta tai höylää perunankuorimaveitsellä pinnalle parmesaania tai muuta voimakkaan makuista kovaa juustoa.
Resepti:
Resepti kirjasta: Simo Moisio, Kati Nappa Metsän makuja, kustantaja Otava, muunneltu Myllyn Paras -tuotteille Makuhetki-ohjelman mukaan.
Hyvin tuli herkkutattien maku esille. Persiljaa ei saa jättää pois. Lirautin ihan vähän kermaa paistettujen tattien päälle.
Ensi kesänä pitää etsiä tarmokkaammin tatteja!