Haettu sivustolta 14.4.2025
Klassisista klassisin alkuruokaklassikko eräänlaiseksi kanapeeksi modifioituna. Tästä ohjeesta saat parikymmentä sormisyötävää.
Ainekset 8 annosta
400
g
naudan ulkofileetä
pieni punasipuli silputtuna
1
rkl
dijonsinappia
½
tl
suolaa
reilusti mustapippuria
2
vihreää parsaa ohuina viipaleina
1
rkl
sitruunamehua
pätkä punaista chiliä ohuina renkaina
kirveliä / tuoreita yrttejä
Ohje
- Sulata taikinalevyt taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan työlaudalla. Leikkaa levyt neljään tasakokoiseen osaan suorakaiteiksi. Tee taikinalevyn keskelle pituussuuntaan viilto jotta taikina jää paistettaessa kuppimaiseen muotoon. Esipaista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Leikkaa jääkaappikylmä liha pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon sipuli, sinappi ja mausteet. Maista ja lisää suolaa ja pippuria tarpeen mukaan. Annostele tartar taikinakuppien päälle.
- Mausta parsaviipaleet sitruunamehulla ja nosta lihojen päälle. Viimeistele chilillä ja tuoreilla yrteillä.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua