Klassisista klassisin alkuruokaklassikko eräänlaiseksi kanapeeksi modifioituna. Tästä ohjeesta saat parikymmentä sormisyötävää.

Ainekset 8 annosta

400
g
naudan ulkofileetä
pieni punasipuli silputtuna
1
rkl
dijonsinappia
½
tl
suolaa
reilusti mustapippuria
2
vihreää parsaa ohuina viipaleina
1
rkl
sitruunamehua
pätkä punaista chiliä ohuina renkaina
kirveliä / tuoreita yrttejä

Ohje

  1. Sulata taikinalevyt taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan työlaudalla. Leikkaa levyt neljään tasakokoiseen osaan suorakaiteiksi. Tee taikinalevyn keskelle pituussuuntaan viilto jotta taikina jää paistettaessa kuppimaiseen muotoon. Esipaista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  2. Leikkaa jääkaappikylmä liha pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon sipuli, sinappi ja mausteet. Maista ja lisää suolaa ja pippuria tarpeen mukaan. Annostele tartar taikinakuppien päälle.
  3. Mausta parsaviipaleet sitruunamehulla ja nosta lihojen päälle. Viimeistele chilillä ja tuoreilla yrteillä.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.