tuorejuustoa (makuna esim. aurinkokuivattu tomaatti)
1
rku
ruohosipulia
60
siivua
ohutta tummaa leikkelettä (esim. kylmäsavuhärkä tai -porsas)
Tarjoiluun:
cosmopolitan-salaattia
basilikan lehtiä
Ohje
Ota voitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön. Kauli levyjä ohuemmaksi. Samalla levy pitenee, hieman myös levenee.
Levitä päälle tuorejuustoa. Leikkaa ruohosipuli silpuksi ja ripottele tuorejuuston päälle.
Leikkaa levyt pituussuunnassa kolmeen osaan. Halkaise leikkeleet ja paina neljä puolikasta suikaleen päälle.
Kieritä suikale rullalle.
Laita rullat pystyyn minimuffinssivuoan koloihin.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Laita loppuvaiheessa päälle folio tai ylemmälle tasolle uunipelti suojaksi, jotta pinta ei tummu liikaa. Älä ota liian aikaisin uunista, jotta ruusut kypsyvät sisältä saakka.
Tarjoile salaatinlehtien päällä. Koristele basilikanlehdillä.
Käytin kylmäsavuporosiivuja ja kyllä olivat makoisia ja pyydettiin tekemään pian toistekin. Ihania ovat resepteillänne voitaikalevyihin tehdyt suolaiset ja makeat, kuten nämä suolaiset ruusut, croisantit, joulutortut, viinerit ym. Harmi vain, etten itse voi niitä syödä, kun voitaikinaan käytetään vehnäjauhoja.
Ystävällisin terveisin Kaisa