Syötävät lahjat pitävät edelleen paikkansa suosittuina joululahjoina. Syötävät lahjat voivat olla itse leivottuja leipiä, pikkuleipiä, makeisia tai oikeastaan mitä tahansa ruokia tai leivonnaisia, jotka on helppo pakata lahjaksi. Itse leivottujen ja valmistettujen tuotteiden lisäksi syötävinä lahjoina voi antaa myös erilaisia mauste- ja jauhosekoituksia.

Tästä alta löydät jauhosekoituksen, joka on helppo valmistaa ja antaa läheiselle lahjaksi.

Jauhosekoituksesta lahjansaaja voi valmistaa herkulliset suklaahippukeksit juuri silloin kuin hän itse haluaa niillä herkutella. Tämä on mukava lahja myös lapsille tai nuorille. Lahjan aineksilla saa helposti valmistettua herkulliset leivonnaiset.

Näissä kekseissä on sattumina suklaata ja cashew-pähkinöitä, mutta nuo sattumat voisi vaihtaa myös muihin pähkinöihin tai vaikka erilaisiin kuivattuihin marjoihin. Myös suklaan voit valita lahjansaajan toiveiden mukaisesti. Näin joulunaikaan jauhoseosta voisi myös maustaa yhdellä tai kahdella teelusikallisella piparkakkumaustetta. Näissä jauhosekoituksissa vain oma maku ja mielikuvitus on rajana.

Tästä löydät vinkit jauhoseoksen kasaamiseen:

Mittaa aina ensimmäiseksi purkin vetoisuus, jotta saat kaikki ainekset mahdutettua purkkiin. Huomioi myös, ettei purkkiin saa jäädä ylimääräistä tilaa, jotta ainekset ei purkkia liikuteltaessa pääse heilumaan ja sotkeutumaan keskenään. Laske tarvittavan purkin koko ainesten määrästä.  

Aloita aina hienojakoisimmasta aineksesta. Näin hienojakoinen raaka-aine ei pääse valumaan muiden raaka-aineiden väleihin.

Käytä mielellään varsinkin jauhojen lisäämiseen suppiloa. Muuten jauhopöly saattaa jättää sotkuisen pinnan purkkiin.

Kopauta ainesten välissä purkkia pöytätasoon varovasti, jotta saat tasattua ja tiivistettyä aineet purkkiin.

Lisää lopuksi sattumia sen verran, että saa ainekset tiiviisti purkkiin. Paina reippaasti viimeisten aineiden jälkeen massaa ja lisää vielä tarvittaessa sattumia purkkiin. Käytä tiivistä kantta purkin sulkemiseen.

Muista lisätä purkin etiketteihin tai korttiin myös jauhoseoksen valmistuspäivämäärä sekä ainesosalista, jotta lahjansaaja tietää mitä purkki sisältää.

Ainekset 15 annosta

Tarvitset
kannellisen yhden litran vetoisen lasipurkin
alla olevat raaka-aineet
suppilon
mitta-astiat
kortin tai etiketin
Resepti
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
dl
sokeria
dl
ruokosokeria
n. 1
dl
pähkinöitä pilkottuna
n. 1
dl
suklaahippuja tai -rouhetta
Lahjan saaja tarvitsee
175
g
voita
2
isoa kananmunaa

Ohje

  1. Lisää ainekset lasiseen purkkiin reseptilistan järjestyksessä. Käytä apuna yllä olevia vinkkejä. 
  2. Tasaa ainekset jokaisen kerroksen välillä kopauttaen purkkia hieman pöytään. 
  3. Lisää lopuksi pilkotut pähkinät ja suklaahiput tai –rouhe. 
  4. Lisää pähkinöitä ja suklaata niin paljon, että saat purkista tiiviin. 
  5. Laita purkin kansi paikoilleen.

Kirjoita saajalle käyttöohje purkkiin liimattavalla etiketillä, tai kiinnitä purkkiin narulla erillinen kortti, jossa on alla oleva ohje.

”Kaada purkin sisältö kulhoon. Lisää joukkoon 175 g huoneenlämpöistä voita sekä kaksi isoa kananmunaa. Vatkaa taikina tasaiseksi muutaman minuutin ajan. Pyörittele taikina noin 15 palloksi kahdelle uunipellille leivinpapereiden päälle. Paina taikinapalloja kädellä tasaiseksi. Paista 175 asteessa noin 12-15 minuutin ajan. Älä ylipaista näitä herkkuja! Herkuttele tuoreilla kekseillä!”

Muista laittaa mukaan myös ainesosalista sekä valmistuspäivämäärä.

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.