Syksyisin pikkusuolaisiin syötäviin kannattaa käyttää sieniä.

Lehtitaikinasta saat helpolla pikkusuolaisia syötäviä.

Voit tehdä taikinoista eri kuvioita ja laittaa niiden sisään eri makuisia täytteitä, yksi  kuvio kantarellitäytteellä, yksi torvisienellä, yksi tateilla jne. 

Ainekset 30 kpl annosta

Täyte:
1
l
kelta- tai suppilovahveroita tms. sieniä
1
keltainen paprika hienonnettuna
1-2
sipulia tai 1 pss pakastesipulikuutioita
1
tl
kirveliä
¼
tl
valkopippuria
1-2
tl
yrttisuolaa
100
g
sienituorejuustoa (esim. kantarelli)

Ohje

  1. Kauli sulaneet taikinalevyt noin puolet pidemmiksi tai sulanut iso lehtitaikinalevy hieman ohuemmaksi. Kuullota pannulla sienet, lisää pienet paprika- ja sipulikuutiot, mausteet ja tuorejuusto. Tarkista mieluinen maku.

  2. Levitä täytettä taikinalevylle (n. 2-3 rkl/taikinalevy) tai koko täyte isolle lehtitaikinalevylle. Kääri pidemmäksi kaulittu levy rullalle pituussuunnassa kapeammalta sivulta (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rullatut levyt tai iso rullattu levy sauma alaspäin jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

  3. Leikkaa kustakin rullasta 6 viipaletta tai koko iso rulla n. 1 cm:n viipaleiksi. Laita sienihyrrärullat joko sellaisenaan uunipellille tai muffinssivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.