Sarvet on helppo leipoa lehtevistä pakastetaikinoista, eniten makua on voitaikinassa.

Kinkkusarvet sopivat niin juhliin, illanviettoon kuin ruokaisaksi välipalaksi.

Vaihtelua sarviin saat käyttämällä niihin mieliyrttiäsi tai kesällä hortaa eli luonnonyrttejä, vaikkapa voikukkaa tai nokkosta.

Paista lehtevät sarvet kuumassa uunissa, 225 asteessa, jotta lehtevyys säilyy.

Mikäli teet sarvet Lehtitaikinasta, taikinalevyt ovat ohuempia ja niitä on paketissa 8 kpl, eli tällöin annoksesta syntyy 16 vähän pienempää sarvea.

Ainekset 10 tai 16 kpl annosta

Täyte:
100-150
g
yrttituorejuustoa
200-300
g
(ylikypsää) palvikinkkua pieninä kuutioina
1
nippu
kevätsipulia tai n. 15 cm purjosipulia
1
rku
basilikaa, timjamia, salviaa tai persiljaa
Pinnalle:
munaa
roseepippureita tai unikon- tai GoGreen seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Ota taikinalevyt sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista. Leikkaa sulaneet levyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi, aina yksi levy vinoon kulmasta kulmaan halki. Silppua kinkku, sipulinvarret ja ruukullinen tuoretta yrttiä pieniksi kuutioiksi.
  2. Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa tasaisesti taikinakolmioille, n. 2 rkl/taikinalevy. Ripottele päälle pieneksi kuutioitua palvikinkkua, sipulia ja yrttisilppua.
  3. Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta). Käännä sarven malliin. Nipistä sauma alas tiiviisti kostutetuin sormin. Voitele sarvet munalla, ripottele pinnalle roseepippureita, unikon- tai seesaminsiemeniä.
  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Leivo kesällä Hortasarvet!

Kokeile kesällä sarviin yrttien tilalle pieniä nokkosen, siankärsämön ja/tai voikukan lehtiä.

Mikäli haluat välttää lihaa, voit käyttää pelkkää hortaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.