Tonnikala tuo vaihtelua kalaruokiin, säilykkeenä sitä on hyvä ostaa varalle kaappiin.

Tonnikalasta saa näyttävää ruokaa, kun siihen lisää muita värikkäitä aineksia, esim. paprikaa ja kuitupitoista Keltainen Sydan Makaronia.

Ainekset 4-6:lle annosta

1
rkl
öljyä
2-3
sipulia renkaina
4-6
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
porkkanaa ohuina viipaleina
2
tlk
tonnikalaa (yht. n. 300 g)
1
tl
mineraalisuolaa
1
tl
currya tai currytahnaa
1
tl
mustapippuria
(1
tl
juustokuminaa (jeeraa) tai kuminaa)
n.3
dl
kookosmaitoa tai kevyttä ruokakermaa
1-2
paprikaa suikaleina
1
tl
rakuunaa
Lisäksi:

Ohje

  1. Kuullota sipulit ja porkkanat pannulla ja lisää muut ainekset pannulle ohjeen järjestyksessä. Anna kiehahtaa ja kypsyä sen aikaa kun keität makaronit kypsäksi.
  2. Voit sekoittaa kastikkeen juuri keitettyjen ja valutettujen Keltainen Sydän Makaronien joukkoon tai tarjoilla kastikkeen ja makaronit erikseen.

VINKKI: Voit lisätä tonnikalan lisäksi kastikkeeseen savukalaa tai katkarapuja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.