Velmu kalifornialaistyylinen pasta tai oikeastaan pastasalaatti, jonka onnistuminen on kiinni yksinomaan siitä, kuinka laadukasta tonnikalaa onnistut kalatiskiltä onkimaan.

Ainekset 4:lle annosta

200
g
pakasteherneitä
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
sitruunan raastettu kuori ja mehu
1
punainen chili ohueksi suikaloituna
1
kesäkurpitsa ohueksi suikaloituna
200
g
mahdollisimman laadukasta tonnikalaa ohueksi siivutettuna
pieni kourallinen rucolaa
pieni kourallinen lehtipersilja hienonnettuna

Ohje

  1. Keitä pasta runsaassa reippaasti suolalla maustetussa vedessä paketin ohjeen mukaan al denteksi. Lisää pakasteherneet keitinveteen keittämisen viimeisellä minuutilla. Valuta ja ota talteen tilkka keitinvettä.

  2. Laita valutettu pasta takaisin kattilaan ja ripottele päälle tilkka keitinvettä. Sekoita mukaan öljy, punaviinietikka, chili, kesäkurpitsat, puolet rucolasta ja puolet persilja. Sekoita hyvin.

  3. Jaa tarjoiluastioihin ja asettele päälle tonnikalasiivut. Viimeistele rucolalla ja persiljasilpulla. Tarjoa hieman jäähtyneenä.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.