Sarvet (croissantit) rahkatäytteellä ovat ruokaisa välipala. Helpointa ne on tehdä lehtevistä pakastetaikinoista, eniten makua on voitaikinassa.

Lehtevät taikinat paistetaan kuumassa uunissa, 225 asteessa, jotta lehtevyys säilyy.

Mikäli teet sarvet Lehtitaikinasta, levyt ovat ohuempia ja niitä on paketissa 8 kpl, eli tällöin annoksesta syntyy 16 vähän pienempää sarvea.

Johanna Lahti, Kristiina Komulainen ja Arja Elina Laine valmistivat suolaisia rahkasarvia I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.

Ainekset 10-16 kpl annosta

Täyte:
200
g
maitorahkaa
1
rku
salviaa, rakuunaa tai basilikaa
100
g
pinaattia tai rucolaa
1
rkl
roseepippuria rouheena
1
tl
mustapippurirouhetta
½
tl
suolaa
Pinnalle:
munaa
roseepippureita

Ohje

  1. Leikkaa sulaneet levyt halki kulmittain kolmioiksi. Venytä kolmiot leveämmiksi kapeasta reunastaan käsin. Sekoita rahkaan yrtti- ja pinaattisilppua, pippurirouheita ja suolaa. 
  2. Levitä rahkatäytettä jokaisen kolmion leveimpään reunaan, 1-2 rkl/kolmio. Kääri kolmiot rullalle aloittaen leveämmästä kohdasta. Käännä sarven malliin. Voitele munalla ja ripottele pinnalle roseepippureita. 
  3. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 20 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

VINKKI: Voit lisätä täytteeseen myös fetajuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.