Suppilovahverosarvet - Herkulliset Sienipasteijat Juhliin ja Välipalaksi

Nämä suppilovahverosarvet ovat suolainen herkku, joka sopii niin illanviettoon, juhliin kuin ruokaisaksi välipalaksikin. Kätevästi Myllyn Paras Voitaikinasta, -Lehtitaikinasta tai -Torttutaikinasta valmistuvat sarvet täytetään mehevällä suppilovahverotäytteellä, joka saa lisämakua punasipulista, persiljasta ja maustetusta tuorejuustosta. Tuoreet tai pakastetut suppilovahverot toimivat loistavasti täytteessä, mutta voit käyttää myös muita sieniä tuomaan vaihtelua.

Voit viimeistellä sarvet voitelulla ja ripotella päälle unikonsiemeniä tai kauraleseitä tuomaan rapeutta ja kaunista ulkonäköä. Nämä sienipasteijat ovat loistava tapa nauttia metsän antimista!

 

4o

Ainekset 10 annosta

Suppilovahverotäyte:
n. ½
l
suppilovahveroita
1
punasipuli
1-2
rkl
voita tai margariinia
ripaus
persiljaa
1
tl
mustapippuria
½
tl
(yrtti)suolaa
75
g
maustettua tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
Lisäksi:
1
kanamuna (voiteluun)
1
tl
unikonsiemeniä tai 1 rkl kauraleseitä pinnalle halutessasi

Ohje

  1. Ota taikinalevyt sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista.
  2. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  3. Puhdista sienet. Kuori ja silppua sipuli pieniksi paloiksi. Paista niitä pannulla rasvassa n. 5 minuuttia.
  4. Hienonna persilja, lisää se ja mausteet pannulle. Jatka paistamista, kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Lisää tuorejuusto ja halutessasi kaprikset. Nosta pannu pois liedeltä heti tämän jälkeen. Täyte saa vähän jäähtyä tai sen voi nostaa lautaselle jäähtymään.
  5. Leikkaa sulaneet taikinalevyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi, aina yksi levy vinoon kulmasta kulmaan halki. Kauli jokainen pala leveämmäksi kolmioksi. Jaa täyte taikinakolmioiden leveämpään reunaan (reilu 1 rkl/taikinalevy). Rullaa sarviksi aloittaen kolmion leveästä päästä jättäen kärjet sarvien alle. Nosta leivinpaperin päälle pellille ja voitele ne munalla. Ripottele pinnalle unikonsiemeniä tai kauraleseitä halutessasi.
  6. Paista uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla ritilätasolla 15–20 min, kunnes sarvet ovat kullankeltaisia.

Jos kaapistasi löytyy kapriksia, täytteeseen voi lisätä 2 rkl niitä tuomaan makua.

Resepti:
Arja Elina Laine

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.