Ainekset n. 16 kpl annosta

200
g
salamia tai kylmäsavukinkkua / -härkää
½
kpl
pieni sipuli
3
kpl
kananmunaa
2 ½
dl
ruokakermaa
150
g
juustoraastetta
tl
suolaa
½-1
tl
jauhettua muskottipähkinää
1
tl
kuivattua timjamia
mustapippuria
voiteluun sulatettua voita

Ohje

1. Ota filotaikinapaketti jääkaappiin sulamaan 1 vrk tai vähintään pari tuntia ennen leipomista.

2. Levitä taikina-arkki yksi kerrallaan päällekkäin ja voitele arkkien välit sulatetulla voilla. Laita arkkeja yhteensä kolme kerrosta päällekkäin ja voitele myös päällimmäinen kerros.

3. Leikkaa levy neljään osaan ja asettele voideltuun muffinssivuokaan, toista kunnes kaikki muffinssipellin kolot on täytetty.

4. Hienonna salami/kinkku ja sipuli ja sekoita täytteen aineet keskenään.

5. Lusikoi täyte kuppeihin ja purista nyytin pää kiinni.

6. Leikkaa nyyttien päitä hieman, jotta ne eivät palat ja saat siistimmän lopputuloksen.

7. Paista 200 °C, n. 25 min.

Resepti:
Myllyn Paras

Muista kun leivot filotaikinasta

Suojaa leipomisen aikana loput filotaikinalevyt kuivumiselta peittämällä ne tuorekelmulla ja puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.