Supertäyteläinen kasvispiiras pohjoisen Afrikan maustein. Helppoakin helpompi tapa tehdä filotaikinasta näyttäviä suolaisia leivonnaisia.

Ainekset uunivuoallinen annosta

2
rkl
oliiviöljyä
2
sipulia kuutioituna
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
paprikaa lohkoiksi leikattuna
1
rkl
Ras el Hanout -mausteseosta
1
rkl
harissatahnaa
1
tlk
tomaattimurskaa
1
tlk/prk
GoGreen kikherneitä valutettuna
150
g
fetajuustoa
½
rku
tuoretta minttua hienonnettuna (loput viimeistelyyn)
1
rku
lehtipersiljaa hienonnettuna
kristallisuolahiutaleita

Ohje

  1. Kuumenna oliiviöljyä paistinpannulla ja laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Kuullota sipulikuutiot,  valkosipulit ja paprikalohkot öljyssä pehmeiksi, noin 10-15 minuuttia. Lisää joukkoon Ras el Hanout -mausteseos ja harissatahna. Jatka kuullottamista muutama minuutti.
  2. Kaada pannulle tomaattimurska ja anna hautua, kunnes tomaattimurska saostuu kevyesti. Sekoita joukkoon valutetut kikherneet, murusteltu feta, minttu ja persilja. Kaada seos uuninkestävään vuokaan. 
  3. Avaa filotaikina työlaudalle tai puhtaalle alustalle. Pidä kaikki viisi taikina-arkkia päällekkäin. Pirskottele taikina-arkin pinnalle kevyesti oliiviöljyä ja ryttää taikina-arkit yksi kerrallaan kevyesti kikhernetäytteen pinnalle uunivuokaan. Asettele taikinamytyt tasaiseksi kerrokseksi, kunnes taikina peittää täytteen. Ripottele pinnalle kristallisuolaa.
  4. Paista piirasta noin 20-25 minuuttia, kunnes täyte on kuumaa ja taikina on ruskistunut tasaisesti. Viimeistele mintunlehdillä ja tarjoa kuumana.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.