Kuumenna oliiviöljyä paistinpannulla ja laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Kuullota sipulikuutiot, valkosipulit ja paprikalohkot öljyssä pehmeiksi, noin 10-15 minuuttia. Lisää joukkoon Ras el Hanout -mausteseos ja harissatahna. Jatka kuullottamista muutama minuutti.
Kaada pannulle tomaattimurska ja anna hautua, kunnes tomaattimurska saostuu kevyesti. Sekoita joukkoon valutetut kikherneet, murusteltu feta, minttu ja persilja. Kaada seos uuninkestävään vuokaan.
Avaa filotaikina työlaudalle tai puhtaalle alustalle. Pidä kaikki viisi taikina-arkkia päällekkäin. Pirskottele taikina-arkin pinnalle kevyesti oliiviöljyä ja ryttää taikina-arkit yksi kerrallaan kevyesti kikhernetäytteen pinnalle uunivuokaan. Asettele taikinamytyt tasaiseksi kerrokseksi, kunnes taikina peittää täytteen. Ripottele pinnalle kristallisuolaa.
Paista piirasta noin 20-25 minuuttia, kunnes täyte on kuumaa ja taikina on ruskistunut tasaisesti. Viimeistele mintunlehdillä ja tarjoa kuumana.
Kommentteja ja keskustelua