Juures- tai kasvismehu sekä piimä tai kefiiri nesteenä antavat paljon makua pannarille. Pannarin väriin vaikuttaa mehun väri. Kuvan pannarikasvismehussa oli mukana punajuurta. Porkkanamehulla saadaan oranssimpi lopputulos.
Juurespannari on leikattu tässä isoiksi ”kakkupohjiksi” ja niistä on kasattu suolainen kakku kantarellimuhennoksen avulla.
Ainekset pohja on 1 uunipellillinen, josta 1 iso pannarikakku annosta
ruokakermaa (esim. kolmen juuston ruokakermaa) tai kermaa + sulatejuustoa
½
tl
suolaa
½-1
tl
musta- tai valkopippuria myllystä
½-1
tl
jauhettua muskottipähkinää
½
dl
tuoretta timjamia tai rakuunaa silputtuna
Päälle:
muutama kantarelli, tuoretta timjamia tai rakuunaa
Ohje
Mittaa isoon kulhoon nesteet ja vispaa jauhot sekaan. Lisää rasva taikinaan ja sen jälkeen vatkaa kananmunat yksitellen. Anna taikinan turvota sen ajan kun uuni kuumenee 225-asteeseen. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille reunalliselle uunipellille. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 25 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä.
Puhdista ja paloittele kantarellit. Voit halutessasi säästää muutaman ehjän kantarellin koristeeksi, paista ne ensin kokonaisina erikseen nopeasti pannulla.
Pilko sipulit. Kuumenna rasva isolla pannulla tai kasarissa ja paista silputut sienet ja sipulit siinä. Ripottele joukkoon jauhot, kiehauta sekoittaen ja lisää sekaan ruokakerma. Sekoita hyvin ja anna muhennoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Mausta muhennos mieleiseksi.
Kokoa pannarikakku. Leikkaa pannari ainakin 4 osaan. Laita tarjoilualustalle yksi osa ja levitä sen päälle kauttaaltaan kantarellimuhennosta. Tee samoin kaikki 4 kerrosta. Koristele lopuksi tuorein yrtein ja halutessasi paistamillasi kokonaisilla kantarelleilla.
VINKKI: Vaihtoehtona voit leikata koko pannarin pikkukuutioiksi (3 x 3 cm) ja laittaa kuutioita ja muhennosta vuorotellen kekoon syvään tarjoilukulhoon. Tämä versio ei ole niin näyttävä, mutta sitä on helpompi annostella ja helppo syödä.
Kommentteja ja keskustelua