tuoretta tai 2-3 tl kuivattua basilikaa tai pizzamaustetta
mustapippuria myllystä
2-3
dl
juustoraastetta
Ohje
Tee pannaritaikina: vatkaa maitoon jauhot, keitetyt ohrasuurimot (keitä 1 dl ohrasuurimoita = 3 dl kypsänä), munat ja suola. Anna turvota täyteen valmistelun ajan.
Halkaise purjo ja huuhdo se hyvin ja leikkaa viipaleiksi. Raasta porkkana. Kuullota niitä hetken aikaa öljyssä, mausta pestolla. Viipaloi kesäkurpitsa pyöreiksi renkaiksi, kuullota niitä erikseen pannulla hetken aikaa.
Kaada taikina voidellulle, leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Viipaloi sillä aikaa tomaatit valmiiksi.
Ota pannari uunista ja levitä vähän hyytyneen pinnan päälle kasvikset ja kesäkurpitsa- ja tomaattiviipaleet. Ripottele pinnalle basilikaa, mustapippuria ja juustoraastetta.
Nosta pannukakku takaisin uuniin ja jatka paistamista n. 20 minuuttia tai kunnes pannari on kypsä. Tarjoa lämpimänä.
Keliaakikko voi korvata ohrasuurimot esimerkiksi keitetyillä tattarisuurimoilla tai hirssinjyvillä. Sämpyläjauhoseos tulee myös korvata gluteenittomalla jauhoseoksella. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Ohje on muuten oikein kiinnostava, mutta pohjaan käytettyjä ohrasuurimoita on ainakin meillä harvemmin valmiiksi keitettyinä ja tuntuu työläältä alkaa keitellä niitä ensin ennen kuin pääsee taikinan tekoon.
Tein vihannespannukakun reseptiä jonkin verran soveltaen.
Pohjan tein reseptin mukaan, mutta pinnalle laitoin purjoa, porkkanaa, perunaa,kesäkurpitsaa, tomaattia,vihreää pestoa, juustoraastetta, fetaa sekä auringonkukansiemeniä. Tein ohjeen mukaan. Vihannekset pilkoin aika pieniksi ja perunoita keitin ensin vähän. Tuli todella maukasta, suosittelen!