Tällä ohjeella syntyy iso kääretorttu, joka valmistetaan uunipellin kokoisesta torttulevystä. Jos haluat pienemmän, voit tehdä puolikkaan annoksen leivinpaperin päälle lasagnevuokaan. Käytä munavaahtoon huoneenlämpöisiä munia, sillä saat niistä kuohkeimman vaahdon.

Ainekset annosta

Suolainen kääretorttutaikina:
6
munaa
2
rkl
siirappia
½
dl
perunajauhoja
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
Parsatäyte:
500
g
vihreitä parsoja (vettä + suolaa)
200
g
tuorejuustoa
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
tl
jauhettua valkopippuria
½–1
rkl
tuoretta timjamisilppua
Pinnalle:
100
g
tuorejuustoa
parsannuppuja
tuoretta timjamia

Ohje

  1. Vatkaa taikinaa varten munat vaahdoksi siirapin kanssa. Noin kymmenen minuutin vatkauksen jälkeen lisää vaahtoon peruna- ja vehnäjauhot. Sekoita joukkoon vielä hiivaleipäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola.

  2. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 7–10 minuuttia vaaleaksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille.

  3. Valmista parsatäyte. Poista parsoista puumaiset tyviosat napsauttamalla ja kuori käytettävät parsan varret kuorimaveitsellä. Paloittele parsat ja keitä ne kypsiksi (noin 7 minuuttia) suolalla maustetussa vedessä. Nosta parsat vedestä, varaa muutamia nuppuja erilleen koristelua varten. Soseuta parsat sauvasekoittimella, lisää mukaan tuorejuusto ja mausteet. Mausta mieleiseksi.

  4. Levitä parsatäyte torttulevylle. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Kääri torttu leivinpaperin sisään ja anna tortun vetäytyä ainakin tunti viileässä.

  5. Kuorruta torttu levittäen lastalla tuorejuustoa pinnalle ohuelti. Koristele parsannupuilla ja timjamilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.